Privé Training Visagie

Op een doeltreffende manier snel de technieken van basis visagie leren. Als je dat voor ogen hebt, dan is een privé training basis visagie een effectieve manier om snel te leren en resultaat te behalen.

 

De laatste tijd geef ik steeds vaker privé traingingen aan mensen die interesse hebben om hun vakgebied uit te breiden. Meestal zijn het kapsters of schoonheidsspecialistes die als extra service visagie aan hun klanten willen bieden. Andere cursisten hebben interesse in het visagievak maar willen eerst aan het vak willen ‘proeven’. Een vakopleiding is leerzaam maar ook een enorme investering. Als je hierna niets meer met deze opleiding doet dan is dat zonde van het geld.

make-up training, cursus visagie, visagie opleiding

BASISTECHNIEKEN

Iedereen kan de basistechnieken van visagie leren. Wat je tijdens de training goed leert is analyseren: welke vorm hoofd heeft je model, welke vorm ogen en welk kleurtype is iemand? Dat is eigenlijk het belangrijkste.

prive training visagie, make-up training, visagie opleding, prive les visagie, visagieschool, amsterdam

Passie

Ik ben van mening dat binnen het visagievak een diploma niet het belangrijkste is. Wat veel  meer van belang is… resultaat en hoe enthousiast ben jij, hoe graag wil je het, wat heb je hier voor over. En natuurlijk ook heel belangrijk… heb je er een beetje gevoel voor, ‘heb je het in de vingers?’.

 

Vlieguren

Wat daarna komt is pas echt belangrijk…. vanuit de basistechnieken ga je variëren, ga je looks opbouwen en ombouwen. Wees niet bang om te experimenteren. Nodig al je vriendinnnen uit. Zij hebben een gezellige avond,  jij zet ze allemaal in de make-up. Zo raak je vertrouwd met je eigen kunnen en is het niet zo erg als het een keer mis gaat, dit zijn juist jouw leermomenten. Als je een gezicht verkeerd shaped dan pakt dat heel verkeerd uit. Geloof me, na dat ervaren te hebben doe je het de volgende keer niet meer op die foute manier!

prive training visgie, make-uptraining, visagiecursus, prive cursus visagie

Portfolio

Ben jij inmiddels zelfverzekerd genoeg en heb je voldoende ‘vlieguren’ gemaakt, dan is het tijd voor de volgende stap: Portfolio opbouwen.

Uiteindelijk draait het om resultaat. Potentiële opdrachtgevers zullen kijken naar resultaat, je portfolio.

Mijn advies aan mensen die me vragen, hoe kom ik aan opdrachten is: Werk aan je portfolio!

 

TFP: Time for Portfolio (of Print), investeer in tijd!

Eerlijk is eerlijk… er gaat een hoop tijd zitten in het opbouwen van een mooi portfolio, en daar onderscheiden de enthousiaste visagisten zich precies van de ‘afwachtende, waar blijven die opdrachten nou toch’ visagisten.

Op Social Media heb je speciale groepen waar visagisten, modellen en fotografen samen komen om zogenaamde TFP shoots te organiseren. TFP staat voor: TIME FOR PORTFOLIO (of PRINT). Iedereen doet hier op vrijwillige basis aan mee, het is voor niemand commercieel. Dit is een ontzettend leuke manier om aan je portfolio te werken. Ik vind het nog steeds leuk om met een goed team een prachtige shoot neer te zetten. We bundelen onze krachten, iedereen laat binnen zijn vakgebied zien wat hij kan en uit en combinatie van deze krachten komen geweldige foto’s voort. Er gaat veel tijd inzitten, maar het is zo leuk, je krijgt er veel positieve energie voor terug en ontmoet nieuwe mensen. Klinkt als een leuke hobby toch  🙂

visagietraining, prive training visagie, visgiecursus, prive training makeup

PRIVE TRAINING VISAGIE

Ok, maar waar ging deze blog ook al weer over….. privé training! Ik kan je in 1 dag de basistechniek aanleren van make-uppen, ja echt! En dan kan je zelfs ervaren wat het verschil is om te werken met minerale make-up en ‘gewone’ make-up (vloeibare foundations en concealers). Je zal snel genoeg ervaren wat jouw voorkeur heeft.

 

Hoe ziet een dag privé training er uit?

We beginnen om 10:00 uur, het eerst uur besteden we aan een stukje theorie maar daarna ga je direcht aan de slag met je eerste model. We werken in de ochtend meestal met vloeibare foundationsen en concealers van MAC. Na de basismake-up brengen we een oogmake-up aan en bouwen deze op naar een avondlook. Na de lunch gaan we aan de slag met je 2e model. We gaan nu werken met minerale make-up van Creative Cosmetics. Weer maken we een basislook en bouwen deze op tot een zwaardere look.

We maken leuke ‘backstage’ foto’s maar ook maken we foto’s van de looks, zo heb je direct je eerste portfolio foto’s. Rond 17:00 uur zijn we klaar. Moe maar zeker vol inspiratie. Je krijgt een uitgebreid lesboek mee naar huis als naslagwerk.

 

En dan?

Dan gaat het pas echt beginnen. Maak voor jezelf een plan en ga direct dezelfde week aan de slag met make-uppen. Misschien ben je zo enthousiast geworden dat je graag een vakopleiding wilt gaan volgen. In dat geval kijk ik graag met je mee welke opleiding het beste bij jou past. Maar misschien wil je eerst zelf verder ontwikkelen en doe je nog eens privé training voor verdieping. Of misschien vind je het leuk om mee te doen met onze themalessen, ook een goede manier om aan je portfolio te werken.

 

Training op maat

Heb jij de basis visagie al prima onder de knie maar wil je je juist verdiepen in bepaalde technieken of looks? Ook dat is mogelijk, in dit geval bespreken we goed wat je wilt leren en passen hier de training op aan.

 

prive training visagie, visagiecursus, amsterdam, makeupcursus, prive les makeup, makeup workshop

STARTPAKKET

Als laatste wil ik het hebben over een startpakket, hier krijg ik veel vragen over en kan je hier goed in adviseren. Mocht je graag met minerale make-up gaan werken dan ik je een leuke korting aanbieden omdat ik verkooppunt ben van het merk Creative Cosmetics. Maar ook als je hier niet voor kiest, kan ik je adviseren welke producten in jouw startpakket niet mogen ontbreken. Je mag tijdens de training met alle aanwezige make-up werken en alles testen om te kijken wat jij prettig vindt werken.

 

WAT KOST EEN DAG PRIVE TRAINING?

Een dag privé training is 360 eruro ex btw. Dit is inclusief lunch, gebruik van al onze materialen en producten, een lesboek en foto’s.

 

INTERESSE?

Heb jij interesse in privé training? Stuur dan een mailtje met daarin je wensen… wat is je ervaring, wat wil je leren, wat is je huidige werk? Dan neem ik contact met je op en plannen we een training in.

Hopelijk tot ziens hier in de studio!

Groetjes, Angela

prive training visagie, visagie cursus, visagiecursus amsterdam
prive training visagie, visagie cursus, visagiecursus amsterdam
No Comments
Leave a Comment: