2 Daagse visagie cursus in amsterdam

De wereld van make-up is een erg interessante business om in te werken maar het is ook best moeilijk om van visagie je werk te kunnen maken. Beroepsopleidingen zijn vaak een enorme investering. Deze intensieve 2-daagse visagie cursus in Amsterdam is om deze reden ideaal voor iedereen die interesse heeft in het visagievak maar niet direct een dure vakopleiding wilt volgen.

Visagie Bootcamp

Deze intensieve 2-daagse visagie cursus noemen we bootcamp.  In twee dagen krijg je heel veel informatie en ga je direct zelf aan de slag met make-uppen. Doordat we met maximaal 5 cursisten zijn krijg je veel persoonlijke begeleiding. Voor deze make-up cursus heb je vooraf niet persé ervaring nodig, we hebben een duidelijke lesmethode ontwikkeld waardoor je snel inzicht krijgt in de basistechnieken. De ene persoon heeft misschien meer gevoel voor visagie dan de andere, maar de technieken zijn voor iedereen goed te leren.

visagiecursus visagie cursus amsterdam

Praktijkgerichte visagie cursus

De visagiebootcamp wordt gegeven door make-up artist Angela Fransen. Zij is breed georiënteerd en werkt o.a. voor Walt Disney, Heineken en het Rode Kruis. De lessen zijn praktijkgericht en zijn up to date met de laatste technieken en make-up trends. Als cursist krijg je een duidelijk werkboek en je ontvangt na afloop een certificaat. Je werkt tijdens de visagie cursus met onze producten, zowel make-up als penselen. Het is dus niet nodig om vooraf te investeren in een starter set.

 

Dag 1

We starten om 10:00 uur en maken eerst kennis met elkaar. Als eerste word er kort uitleg geven over de verschillende huidtypes en verzorging hiervan. Daarna duiken we direct in het herkennen van kleurtypes en het kiezen van de juiste foundation kleuren. Bij alle aanwezige modellen en cursisten doen we een kleuranalyse. Na een demonstratie van een dagmake-up gaan de cursisten zelf aan de slag. We werken deze dag met vloeibare foundation en concealer.

Na de lunch bespreken we verschillende gezichtsvormen en oogvormen. We doen ook nu weer bij iedereen een analyse maar dit keer kijken we naar de vorm van het gezicht en de ogen. Daarna gaan we aan de slag met de smokey eye look. Rond 16:30 uur zit de eerste dag erop. Je zal moe zijn maar ook al ontzettend veel zin hebben in dag 2.

 

Dag 2

Op dag 2 nemen de cursisten een ander model mee en gaan we in de ochtend bruidsmake-up behandelen. We werken deze dag met Creative Cosmetics minerale make-up. We vinden het belangrijk dat je zowel met vloeibare foundation leert werken als met minerale make-up, je zal snel genoeg merken wat jouw voorkeur heeft. Na de lunch gaan we aan de slag met eyeliner technieken. Dit kan o.a. een vintage look zijn (Adele look) of een heftige arabische make-up look. We sluiten deze dag af met een fotoshoot.

prive training visagie, visagie cursus, visagiecursus amsterdam

Voor wie is deze visagie cursus geschikt?

De visagie bootcamp is geschikt voor iedereen die interesse heeft in make-up. We krijgen veel schoonheidsspecialistes en kapsters op deze cursus voor wie dit een mooie aanvulling is op hun bestaande werkzaamheden. Ook voor personen die ooit een visagie opleiding hebben gevolgd maar er niet veel meer mee gedaan hebben en nu hun kennis op willen halen is deze cursus geschikt. En dan natuurlijk ook voor iedereen die de droom heeft om van visagie hun beroep te maken.

Na het volgen van de bootcamp is het vooral belangrijk om ‘vlieguren’ te maken. Vooral door ervaring, het opmaken van vele verschillende gezichten leer je het pas echt goed. Sommige mensen kiezen ervoor om alsnog een beroepsopleiding te gaan volgen, andere mensen gaan direct aan de slag en volgen bij ons nog meerdere masterclasses, o.a. de bruidsvisagie masterclass en lessen in extreme visagie.

Visagiecursus, visagie cursus, visagie opleiding, amsterdam

Fotoshoot

Tijdens deze visagie cursus maken we veel foto’s van alle looks en ook leuke backstage foto’s. We eindigen dag 2 met een ‘echte’ fotoshoot. Leuk om mee te maken en je hebt direct mooie foto’s voor je portfolio.

 

 

Wat behandelen we tijdens de bootcamp?

 • Verzorgen van de huid
 • Dagmake-up
 • Avondmake-up
 • Smokey Eye
 • Contouren
 • Valse wimpers plakken
 • Kleurenanalyse
 • Gezichtsanalyse
 • Smokey eye look
 • Bruidsmake-up
 • Arabische make-up

Waarom kiezen voor onze 2 daagse visagie cursus ?

 • Kleine groepen tot max 5 personen
 • Veel persoonlijke aandacht
 • Praktijkgerichte lessen
 • Ongedwongen sfeer
 • Gratis parkeren (in Amsterdam)
 • Portfolio foto’s direct na de cursus

 

Inschrijven visagiebootcamp

De visagiebootcamp wordt 4 x per jaar gegeven, check hier wanneer de volgende edities zijn.

Je kan je hiervoor inschrijven door contact met ons op te nemen. Hierna krijg je een bevestiging en de nodige informatie.

Inschrijfgeld is €290,- euro excl. btw.

visagiestudio, make-up training, visagieursus
visagiecursus, visagietraining
No Comments
Leave a Comment: