Chica Charming Visagie

IMG_4337

De persoon achter Chica Charming… dat ben ik, Angela Fransen. Aangenaam kennis te maken! Leuk dat je op deze ‘about’ pagina terecht gekomen bent. Ik vertel je graag meer over mijzelf en over mijn bedrijf Chica Charming Visagie.

 

Eigenlijk ben ik per toeval in de make-up branche terecht gekomen. Als klein meisje uit de polder riep ik altijd dat ik dierenarts wilde worden of bij de ‘bereden politie’. Dat of iets anders met dieren.

 

Nu als volwassen meisje woon ik in Amsterdam en ben ik werkzaam in de make-up branche. Ja het kan dus blijkbaar raar lopen, want had dat poldermeisje van vroeger helemaal niets met make-up, mijn huidige ik kan zich geen leuker werk voorstellen. Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling, geen dag is hetzelfde, en het is altijd ‘feel good’.

 

 

VISAGIESTUDIO CHICA CHARMING

Mijn bedrijf heet Chica Charming Visagie. In mijn ruime visagie/foto studio geef ik make-up advies en workshops aan mensen die graag willen leren hoe ze zichzelf beter op kunnen maken. Voor mij is het makkelijk om een gezicht te ‘lezen’, ik herken het kleurtype, de gezichtsvorm en de oogvorm. Het is mooi om te zien dat je met een paar ‘trucjes’ de ogen mooi kan laten spreken of een storende kring onder het oog weg kan werken. Vaak is het een technisch verhaal maar ik leg graag in Jip en Janneke taal uit waarom het werkt, zo krijgen de mensen die hier op workshop komen zelf ook het inzicht en kunnen het thuis voortaan zelf net zo mooi doen. 

 

MINERALE MAKE-UP 

Tijdens de workshops werk ik met de 100% minerale make-up van het merk Mintenz. Vandaag de dag leven veel mensen bewust en gezond. Het gebruik van minerale make-up sluit hier perfect op aan en heeft vele voordelen ten opzichte van ‘normale’ make-up. Zo is minerale make-up vrij van chemicaliën en geheel vegan en dierproefvrij. Doordat de make-up samen is gesteld uit slechts een aantal minerale ingrediënten, is er ook veel minder kans dat een huid reageert op een ingrediënt. Door de zuivere samenstelling kunnen zelfs mensen met huidproblemen deze make-up goed verdragen. 

Een ander voordeel van minerale make-up is het natuurlijke resultaat, doordat de mineralen samensmelten met huidvetten zal je nooit een ‘pancake’ effect krijgen. Je kan een subtiel laagje aanbrengen voor een super natuurlijk resultaat maar wil jij graag meer dekking en wat meer glamour dan kan dat ook zeker. Als ik dan ook nog vertel dat het erg goed blijft zitten de hele dag en dat het geschikt is voor alle huidjes (van jong tot oud, van droog tot vet) dan begrijp je vast wel waarom ik zo enthousiast ben over deze make-up.

Maar ik doe dus nog veel meer op make-up gebied zoals bruidsstyling, make-up/hairstyling voor video en fotoshoots, en het verzorgen van ‘zakelijk chique’ visagie trainingen op scholen. Ook organiseren we make-up gerelateerde vrijgezellenfeestjes met eventueel aansluitend een fotoshoot. Ook doe ik social media shoots met vrouwelijke ondernemers, uiteraard krijgen de dames eerst een fijn make-upje en ik bespreek goed wat ze uit willen stralen op de foto’s.

 

EXTREME VISAGIE TRAININGEN

Naast de workshops voor particulieren geef ik ook  trainingen aan andere visagisten, deze trainingen noem ik masterclasses. Tijdens deze trainingen werken de cursisten altijd met een model. De masterclasses zijn altijd in thema, bijvoorbeeld bruidsvisagie, glamourlooks, eyelinerlooks en extreme visagie. De visagisten die aan deze masterclasses meedoen hebben de basisvisagie al onder de knie en zijn klaar om zich verder te ontwikkelen. Doordat de masterclasses in kleine groepjes gegeven worden zijn ze super leerzaam. Ook eindigen we de les altijd met een fotoshoot zodat zowel de cursist als het model nieuwe portfoliomateriaal heeft.

 

BUITEN DE LIJNTJES KLEUREN

En dan heb ik nog opdrachten waar ik al mijn creativiteit in kwijt kan, waar ik helemaal los mag en zeker buiten de lijntjes mag kleuren!

Regelmatig werk ik voor grote dance events om danseressen en hostessen te stylen. Ik bedenk dan looks die bij de aangeleverde kleding past, het blijft niet alleen bij make-up maar we gebruiken ook schminkproducten, glitters en plakken van alles op het gezicht. Oh en we maken ‘big hair’ kapsels met veel nephaar.

 

FESTIVALPAINTEN EN GLITTEREN

Waar ik momenteel erg druk mee ben is ‘festivalpainten en glitteren’ op evenementen. Het painten en glitteren begon natuurlijk op de gewone festivals maar het is momenteel ook een echte ‘feel good factor’ op corporate events. Veel grote bedrijfsfeesten worden momenteel in festival thema gegeven, hoe leuk is het dan dat ik met mijn glitterteam iedereen mag pimpen.

 

Dus dat is in een notendop waar ik onder de naam Chica Charming Visagie mee bezig ben. Lijkt het jou leuk om eens persoonlijk make-up advies te krijgen? Of wie weet wil je een Social media shoot inplannen of ben je op zoek naar een glitterartiest? Neem gerust contact met me op.